Zoetzure komkommers met rode peper (2024)

Alle receptenBijgerechten

written by Jonna17 januari 2021

Last Updated on 17 januari 2021 by Jonna

Veel maaltijden zijn niet compleet zonder een beetje zoetzure komkommers erbij. Vooral bij de pittige gerechten is het een goed idee om wat zoetzuur erbij te serveren. Met dit recept maak jij de lekkerste komkommers!

Zoetzure komkommers, het perfect bijgerecht!

Lekker fris van smaak, een beetje zuur, een vleugje zoet en een klein beetje extra pit. En het fijne is, je kunt de zoetzure komkommers behoorlijk lang bewaren in de koelkast. Eetsmakelijk!

Niets is zo lekker als wat zoetzure komkommers met rode peper als toevoeging aan je broodje saté, bij een pan zelfgemaakte kip kerrie, bij een portie gebakken rijst of gewoon door de salade of als toevoeging aan je broodje kaas of worst.

Bewaar de komkommers in een afgesloten pot of bakje in de koelkast. Zo kun je er extra lang van genieten. Je kunt natuurlijk ook een weckpot hiervoor gebruiken.

Maak de komkommers minimaal een dag van te voren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Pimentballetjes zijn niet vaak bij de supermarkt verkrijgbaar maar wel bij de Toko’s in de buurt.

Ingrediënten zoetzure komkommers met rode peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer voor de zoetzure komkommers in stukjes of plakjes. Maar net wat jouw voorkeur heeft. Hak vervolgens de rode peper fijn (voor wat minder pit verwijder je de zaadlijsten voordat je de pepers fijn gaat snijden).
  2. Breng het water aan de kook en laat hierin de suiker oplossen en het zout. Laat het water een beetje afkoelen (ongeveer tien minuten zodat het lauw/warm is).
  3. Meng nu het water met het suiker en zout samen met de azijn, pimentballetjes, kruidnagels, komkommer en rode peper. Laat het mengsel afkoelen met een deksel op de pan.
  4. Zodra de zoetzure komkommers afgekoeld zijn kun je het in een goed afsluitbaar bakje of in een pot bewaren in de koelkast.

Bewaartips

Je kunt de ingemaakte komkommers prima een maandje in de koelkast bewaren. Maar dan moet je wel een gesteriliseerde pot gebruiken. Dit doe je door een lege pot minimaal 10 minuten in water te koken.

Bewaar de ingemaakte komkommers vervolgens in de schone pot in de koelkast. Zorg ervoor dat je altijd met een schone lepel de komkommer uit de pot haalt. En de komkommers moeten ALTIJD ondergedompeld zijn in het vocht.

Zoetzure komkommers met rode peper (2)

Nog meer lekkere recepten:

  • Zoetzure saus zonder pakjes en zakjes
  • Tzatziki (recept zonder pakjes en zakjes)
  • Kip kerrie zonder pakjes en zakjes
  • Curry madras met rijst, kip en groente

Dit bericht bevat affiliate links.

azijnbijgerechtetenexotischkokenkomkommerpittigreceptrode pepersaladespicysurinaamszelf makenzoetzurezoetzure komkommerzoetzure komkommerszoetzure komkommers met rode peperzoetzuurzonder pakjes en zakjes

Zoetzure komkommers met rode peper (3)

Jonna

previous post

Kip kerrie zonder pakjes en zakjes – RECEPT

next post

90’s kid – De tekenen dat je er één bent! Liefde voor flippo’s en Harry de Hengst!

You may also like

Gehaktbrood maken: Recept voor gehaktbrood met spek uit...

23 december 2020

Piri piri spiesjes van de barbecue met varkenshaas...

26 mei 2018

Indische gehaktballetjes met sojasaus

3 december 2020

Aardbeientoetje in een glas

9 december 2020

Grieks pitabroodje zonder pakjes en zakjes

22 december 2020

Gebakken rijst met prei, ei en fricandeau –...

20 januari 2021

Geroosterde spruitjes uit de oven

23 juli 2023

Knapperige chicken wings uit de oven – RECEPT

4 april 2018

Aardbeien bewaren: hoe geniet je het langst van...

11 januari 2024

Gebakken champignons op toast

4 februari 2021

6 comments

Zoetzure komkommers met rode peper (4)

Aneta6 maart 2018 - 07:27

Oeh ja, ik had niet gedacht dag je zoiets zelf kon maken. Normaal gesproken zie je van die potjes in de winkel staan.

Zoetzure komkommers met rode peper (5)

Sandra6 maart 2018 - 08:16

Dit klinkt lekker zeg! Heb er zelf nog nooit aan gedacht om dit eens zelf te maken. Het is ook nog eens hartstikke simpel… Nice! Ik ga het ook een keertje proberen, want dit MOET wel lekker zijn! 😀

Zoetzure komkommers met rode peper (6)

Jacky Kuijpers17 januari 2021 - 08:49

Leuk recept! Mis wel de houdbaarheidsindicatie. Kun je dit dagen bewaren of misschien zelfs weken? Een beetje richtlijn hierin zou fijn zijn. Soms ruik je aan een zure lucht dat iets niet meer goed is. Door de azijn zal dit echter sowieso zuur ruiken dus daar kun je niet op afgaan lijkt mij.

Zoetzure komkommers met rode peper (7)

Jonna17 januari 2021 - 10:00

Hi Jacky, dank voor je reactie. Ik heb een stukje toegevoegd aan het artikel met bewaartips. Hopelijk heb je hier wat aan 🙂

Bewaartips:
Je kunt de ingemaakte komkommers prima een maandje in de koelkast bewaren. Maar dan moet je wel een gesteriliseerde pot gebruiken. Dit doe je door een lege pot minimaal 10 minuten in water te koken.

Bewaar de ingemaakte komkommers vervolgens in de schone pot in de koelkast. Zorg ervoor dat je altijd met een schone lepel de komkommer uit de pot haalt. En de komkommers moeten ALTIJD ondergedompeld zijn in het vocht.

Zoetzure komkommers met rode peper (8)

Karin17 januari 2021 - 08:49

Even een vraagje, ik zie hier zoetzure komkommers staan , maar ik zie hier geen zoete ingrediënten bij staan, is het dan niet zure komkommers inplaats van zoetzuur???.

Met vriendelijke groet,
Karin van den Bos.

Zoetzure komkommers met rode peper (9)

Jonna17 januari 2021 - 09:52

Hoi Karin, dank voor je reactie. Het ingrediënt suiker was weggevallen in het ingrediënten overzicht. Dit is nu aangepast.

Comments are closed.

Zoetzure komkommers met rode peper (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5920

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.