Koolhydraatarm weekmenu week 48 - 2023 - Lowcarbchef.nl (2024)

Geschreven door Quint Kames Gepubliceerd op in Koolhydraatarm weekmenu

We hebben opnieuw een heerlijk weekmenu voor jullie samengesteld, ditmaal voor week 48 (27 november tot en met 3 december). Met de feestelijke decembermaand in het vooruitzicht, waarin gezelligheid en lekkernijen centraal staan, is het belangrijk om een gezonde balans te vinden. In deze periode van warme chocomelk, kruidnoten, borrels en feestelijke diners, is het soms een uitdaging om gezond te blijven eten. Ons weekmenu biedt de perfecte oplossing: een mix van heerlijke, voedzame maaltijden die je helpen om gebalanceerd te blijven eten, zelfs tijdens deze feestelijke dagen. Zie je op tegen het plannen van je maaltijden in deze drukke tijd? Geen zorgen, volg ons weekmenu en eet met ons mee. Laten we samen genieten van gezond eten!

Deze week zijn er veel koolhydraatarme producten in de aanbieding bij Albert Heijn, Lowcarbcenter (Black Friday tot en met 27 nov) en Lidl. Met deze producten maken we heerlijke maaltijden, zoals een ovenschotel met boerenkool en worst, paprikasoep en een heerlijke borrelplank voor de feestdagen!

Lowcarbchef menu richtlijnen

In ons menu geven we voor elke dag 3 maaltijdsuggesties (ontbijt, lunch, diner). Dit kunnen recepten zijn, maar ook makkelijke maaltijden, zoals een bakje kwark of yoghurt met keto granola en bosvruchten. De maaltijden kiezen we niet willekeurig uit. We kijken altijd eerst naar de aanbiedingen van de week bij AH en Lidl. De producten die in de aanbieding zijn, gebruiken we bij voorkeur altijd in ons menu. Zo besparen we geld en eten we met het seizoen mee. Verder voldoet ons menu altijd aan de volgende eisen:

  • Maximaal 40 gram koolhydraten per dag
  • Een maaltijd bevat altijd een bron van gezonde vetten (gelijk aan 2 eetlepels)
  • Een maaltijd bevat minimaal 20 gram eiwitten
  • Per dag minimaal 300 gram groente, maar het liefst meer
  • Zo min mogelijk tussendoortjes

Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Weekmenu (27 nov t/m 3 dec)

OntbijtLunchDiner
Maandag200 g Griekse yoghurt met bosbessen, keto granola en eiwitpoederSalade met mozzarellaOvenschotel met boerenkool en worst
DinsdagWorteltaart ontbijtpap2 keto broodjes met Surinaamse eiersaladeKip met knoflook-citroenboter en boontjes
WoensdagOntbijtpap met pompoenSalade met makreel en rode bietVegan poké bowl of mini quiche met geitenkaas en frisse salade
Donderdag200 g Griekse yoghurt met bosbessen, keto granola en eiwitpoederRoerei van 3 eieren met handje fijngesneden bieslook op keto broodjePompoenstamppot
Vrijdag Chiapudding met peerEiwrap met pittige tonijnsaladePizza wraps
Zaterdag Keto cottage cheese pannenkoekenKoolhydraatarme lunch wrapsWortel-pompoensoep met kabeljauw
Zondag Koolhydraatarm ontbijt Italiaanse stijlRestje wortel-pompoensoep met keto broodje of cracker met kaasSpruitjesschotel met kip

Smulrecept van de week:Borrelplank voor de feestdagen

Boodschappen

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (27 nov t/m 3 dec)

Koolhydraatarm weekmenu week 48 - 2023 - Lowcarbchef.nl (1)

Lidl (27 nov t/m 3 dec)

Koolhydraatarm weekmenu week 48 - 2023 - Lowcarbchef.nl (2)

Basisproducten voor een koolhydraatarme levensstijl

In ons weekmenu gebruiken we voor o.a. de ontbijtjes vaak speciale koolhydraatarme producten die je niet overal kunt kopen. Hieronder een overzicht van de speciale producten die we het meest gebruiken in onze recepten:

Deze producten kun je kopen in onze webwinkel (Lowcarbcenter), zo weet je zeker dat je de juiste producten in huis haalt en steun je ons om deze weekmenu’s te blijven maken!

BLACK FRIDAY bij Lowcarbcenter (t/m maandag 27 nov)

Koolhydraatarm weekmenu week 48 - 2023 - Lowcarbchef.nl (3)
Laatste kans! BLACK FRIDAY bij Lowcarbcenter! Tot en met maandag 27 november profiteer je van 30% korting op de lekkerste koolhydraatarme & keto producten. Profiteer van korting op o.a. de populaire Leev crackers, WeCare wraps of op handige basisproducten, zoals amandelmeel en erythritol! Wees er snel bij, want op = op. Bekijk de deals hier.

Bestel ons kookboek

Bestel nu boek ‘Lowcarbchef – het complete koolhydraatarme kookboek’. Een boek met meer dan 100 van onze populairste koolhydraatarme recepten en 4 complete weekmenu’s. Het is een must have die iedereen graag koolhydraatarm eet of er mee wilt beginnen! Klik op het plaatje of de link onder het plaatje om het boek te bekijken.


Bekijk en bestel het boek hier.

Koolhydraatarm weekmenu week 48 - 2023 - Lowcarbchef.nl (5)

Koolhydraatarm weekmenu week 48 - 2023 - Lowcarbchef.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5912

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.