Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (2024)

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (1)

Luipaardprints, nepbont en rode accenten zijn ZO terug.

Door Sofia Quintero

De Mob Wife-trend is booming op sociale media. Volgens TikTok is het exit met de clean girl aesthetic en gaan we dit jaar en masse over op de Mob Wife-esthetiek. Vroegen wij ons af, hoe ziet een Mob Wife-interieur er dan uit?

De iconische misdaad- en dramaserie The Sopranos viert dit jaar zijn 25e verjaardag, Het internet doet mee, blies de esthetiek uit de serie nieuw leven in en gaf het een naam: Mob Wife aesthetic. TikTok is sindsdien helemaal in de ban van de kledingstijl van deze 'maffiavrouwen' uit de late jaren negentig en begin jaren van tweeduizend. Van de bontjas van Carmela Soprano (gespeeld door Edie Falco) en oogmake-up zoals Karen Hill (Lorraine Bracco) van Goodfellas tot aan de zijden jurk met hoge split van Michelle Pfeiffer als Elvira Hanco*ck in Scarface: het wordt allemaal enorm gewaardeerd. Trek het nepbont, de stapels juwelen, zware oogmake-up, rode accenten, leren handtassen en dierenprints vooral uit de kast.

Maar hoe vertaalt dit interieurs? 'De esthetiek van de 'maffiavrouw' omarmt op humoristische wijze de smaak voor verondersteld maximalisme dat door de geschiedenis heen een teken is geweest van weelde', aldus Isabelle Dubern-Mallevays, een van de oprichters van The Invisible Collection. 'Het draait allemaal om het mixen van verschillende tijdperken, overdadige accessoires en extravagantie.' Met andere woorden: je huis mag net zo leuk zijn als je kledingkast, zonder dat je over moet gaan op een totale verbouwing.

Klaar om je huis wat Mob Wife-energie te geven? We doken in de archieven van een paar van onze favoriete interieurontwerpers passend bij de esthetiek. Laat je innerlijke Carmela stralen!

Mob Wife-esthetiek: het interieur van de TikTok hype

1

Grotesk en glamoureus

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (3)

Een deken van imitatiebont is een eenvoudige maar effectieve manier om drama en textuur aan de kamer toe te voegen. De slaapkamer in dit huis in de Hudson Valley in New York, ontworpen door Miles Redd, laat zien hoe dat moet. Het smeedijzeren bed van Oscar de la Renta is voorzien van een baldakijn van zijde van Roger Arlington Designs.

2

Maximalistische meubels

Dit appartement in Manhattan, vol antiek en stevig meubilair, is de droom van elke 'Mob Wife'. In de woonkamer van het door Patrick Mele ontworpen huis is de bank van Vladimir Kagan versierd met een vintage kussen. We zijn vooral dol de stoel met dierenprint van Fortuny.

3

Combineer verschillende periodes

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (5)

Het mixen van stukken uit verschillende periodes schreeuwt 'Mob Wife'. Dit landhuis in Bel-Air, Californië, doet dit perfect voor.
Interieurontwerper Mary McDonald versierde de hal met Bert Stern-foto's van Marilyn Monroe en combineerde dit met twee Louis XVI bergère fauteuils en behang van Gournay.

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Ruby Red

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (6)

Als we iets van de jaren zeventig hebben geleerd, is het dat het leven te kort is voor neutrale tinten. Deze monochrome televisielounge, helemaal robijnrood geverfd met Farrow & Ball's Rectory Red-verf, ademt Mob Wife-energie. De op maat gemaakte bank in zacht fluweel is van Pierre Frey en het mohairtapijt van The Rug Company.

5

Versace Versace

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (7)

‘Ik ben geen minimalist’, zei Donatella Versace in 2006 tegen ELLE DECOR, en haar huis in Milaan bewijst dat. In het zitgedeelte worden de donkerblauwe banken gecombineerd met dekens met tijgerprint, en de walnoothouten co*cktailtafel in Empire-stijl heeft een scagliola-blad. De schilderijen zijn van Mimmo Paladino.

6

Onverwacht classicisme

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (8)

De Spaanse architect Amaro Sánchez de Moya staat bekend om zijn ‘maximalistische classicisme dat symmetrie, geordende lijnen en weelderig textiel omarmt'. Bij het ontwerpen van zijn pied-à-terre in Sevilla, Spanje, wilde hij klassiek met het onvoorspelbare combineren.

Advertentie - Lees hieronder verder

7

Slangenleer

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (9)

Deze woning uit de jaren vijftig in Snedens Landing, New York, is ontworpen door Ernest de la Torre en laat zijn liefde voor slangenprint zien. Als je de woonkamer enigszins neutraal wilt houden maar toch een verrassingsfactor wilt toevoegen, dan is dit de manier om het te doen.

8

Mob Wife-slaapkamer

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (10)

Interieurontwerper Sasha Bikoff creëerde deze slaapkamer in barokstijl met overdreven glamour in gedachten. 'De esthetiek van de maffiavrouw is specifiek een eerbetoon aan Art Deco en de Deco-revival van de jaren tachtig. De stijl wordt altijd beïnvloed door Italiaanse en barokke stijlen', legt ze uit.

9

Goud

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (11)

'Maffiavrouwen' houden van alles wat glanst en de woonkamer van dit huis in New Jersey is daar het voorbeeld voor.

Advertentie - Lees hieronder verder

10

Bronzen statement

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (12)

'Ik geloof dat elke kamer iets nodig heeft waardoor je "hmmm" denkt', vindt interieurontwerper Corey Damen Jenkins, die deze ruimte samen met modeontwerper Thom Browne heeft ingericht. De bergère met tijgerprint van Lee Jofa wordt gecombineerd met een reeks antieke wandkleden, waaronder een spiegel met vergulde lijst, uit circa 1810. Jenkins en Browne maakten het af met een fantastisch verguld bijzettafeltje. Het vinkt alle vakjes af.

Interieurs die bewijzen dat de Mob Wife-esthetiek niet alleen voor de catwalk is (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5869

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.